5 tips för dig som ska bygga en egen hemsida

Det finns många fallgropar för den som vill bygga sin hemsida på egen hand men med goda råd och handfasta tips kommer man ofta långt. Det viktigaste att tänka på när du bygger din webbplats är att den ska besökas av människor. Visst, även robotar kommer att besöka din hemsida för att samla information om den till sökmotorer men det är människor som kommer att köpa dina produkter eller tjänster. Se därför till att din hemsida är lättnavigerad så besökaren snabbt och enkelt hittar det den söker utan att tappa intresset.shutterstock_156863096

Fokus på mobilanpassning och prestanda

Eftersom en allt större andel av surfandet idag sker via smartphones och surfplattor, är det viktigt att din hemsida är mobilanpassad. Det kan åstadkommas genom att antingen tillämpa responsiv webbdesign eller genom att ha en separat webbplats för mobiltelefoner. Av samma anledning är också hemsidans prestanda av yttersta vikt. Optimera hastigheten genom att spara på effekterna och istället fokusera på att skapa en så snabbladdande hemsida som möjligt, utan att tumma på det estetiska. Genom att läsa denna blogg om att bygga en egen hemsida får du fler konkreta tips som hjälper dig i hemsidebyggandet!

Större text och fungerande länkar

Allt för många webbplatser i dagens webblandskap har för liten text. Utan att heller överdriva textstorleken åt det större hållet bör du se till att den är klart läsbar. Du behöver inte vara rädd för att allt inte får plats på skärmen på en och samma gång utan en lång hemsida är ingen nackdel. Se också till att testa alla länkar på sajten, interna som externa, innan du lanserar din hemsida. Brutna länkar leder bara till frustration och ger inget bra intryck. Klicka därför på alla knappar och länkar för att säkerställa att de fungerar som de ska.